Закарпатські лісівники борються з короїдом за допомогою феромонних пасток

15.04.2019 13:08 ПОДІЇ

У пошуках кращого методу боротьби з короїдом-друкарем вчені виявили, що шкідники чуйно реагують на запахи. Для моніторингу чисельності та боротьби з короїдом, зокрема у Мокрянському лісомисливгоспі почали встановлювати феромонні пастки.

Працівники державної лісової охорони вже встановили 20 пасток. Всі вони українського виробництва.

За словами інженера захисту лісу ДП «Мокрянське ЛМГ» Василя Бігуна, з настанням періоду потепління розпочинається виліт першої генерації короїдів, які вражають хвойні насадження. Феромонні пастки дають змогу визначити чисельність шкідника, а також приваблення самців сприяють зменшенню чисельності короїда.

Як додає начальник Закарпатського опорного лісопатологічного пункту ДСЛП Івано-Франківськлісозахист Василь Трикур, встановлення феромонних пасток дозволить моніторити кількість і відловлювати жуків, і прогнозувати їх чисельність в майбутньому.

За матеріалами інвентаризації осередків шкідників та хвороб проведеної в кінці минулого року, площа осередків короїда-друкаря в лісовому фонді ДП «Мокрянське ЛМГ» становить 51,0 га. Варто зазначити, що таких осередків на початок 2018 року налічувалось на площі 121,7 га.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат