Чому закарпатські прикордонники не пустили румунського політика

12.04.2019 16:43 ПОЛІТИКА

У закарпатському Чопі на КПП «Тиса» на українсько-угорському кордоні закарпатські прикордонники не пропустили в Україну відомого румунського політика, дипломата, лідера Демократичного союзу угорців Румунії Келемена Хунора.

Сам Хунор каже, що закарпатські прикордонники не пояснили причину відмови в’їзду. Хунор їхав до Закарпаття на святкування 30-ї річниці Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС).

Хунор звернувся до Міністерства закордонних справ Румунії з інформацією про цей інцидент.

Посол України в Румунії Олександр Банков на своїй сторінці у Facebook написав, що Келемену Хунору було відмовлено в’їжджати в Україну ще в 2017 році, бо у нього була спроба заїзду в Україну з угорським, а не румунським паспортом.

У свою чергу Келемен Хунор на своїй сторінці у Facebook написав, що Посол надав неправдиву інформацію. Хунор переконує, що 20 років не їздив до України, а тим більше з угорським паспортом.

Зрозуміло, що і МЗС Румунії змушене буде прореагувати, бо тут хоч і застережливо ставляться до румунських угорців, які виступають за автономію, але дипломатичних норм вимагають дотримуватися. Адже Келемен Хунор є членом парламенту Румунії, у парламенті Румунії також є фракція Демократичного союзу угорців Румунії. Крім того, Хунор був кандидатом у Президенти Румунії та міністром культури.

Можна не сумніватися, що Угорщина знову гальмуватиме будь-які євроатлантичні поступи України.

Prozak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат