Сесія міськради: 32 мільйона гривень мерським перевізникам

15.12.2018 20:06 РАТУША

«За» рішення про виділення наступного року 32 млн. грн. компенсації ужгородським перевізникам за безоплатний проїзд пільговиків проголосували 27 депутатів з 33, зареєстрованих на сесії міськради в четвер.

Рішення стає особливо цікавим, якщо взяти до уваги, що основними перевізниками в місті є фірми, до яких причетні члени родини мера Богдана Андріїва. Механізм електронних квитків у нашому транспорті досі не реалізований, адже він дозволяє відслідковувати реальну кількість оплачених та пільгових поїздок ужгородців. Але, якщо врахувати цифру мерії про 16 тисяч безоплатних проїздів в день, то за рік виходить 5 мільйонів 840 тисяч таких перевезень, хоча зазначеної суми вистачить на 6 мільйонів 400 тисяч проїздів. Але аж ніяк не 32 млн. Тільки для порівняння: у Львові на цей рік було передбачено 22 млн. грн. на компенсації перевізникам, і це з врахуванням автобусів, тролейбусів та трамваїв. А ще Львів удесятеро більший за Ужгород.

Не будемо вже нічого говорити про стан наших автобусів, які останнім часом розвалюються просто на ходу. Про підвищення цін на проїзд до 8—10 грн, які анонсувала мерія, теж тільки пригадаємо.

* * *

Окрім того, на сесії прийняли рішення про реорганізацію міського пологового будинку в комунальне некомерційне підприємство «Ужгородський міський пологовий будинок». Адмiнiстрацiя міської полiклiнiки перед розглядом питання виступила iз тим, щоб депутати не затверджували проект рiшення, оскільки боялися скорочення працiвникiв. Вони просили переоформити поліклініку в комунальне некомерцiйне пiдприємство, як того вимагає медична реформа.

Мер пішов їм назустріч, рiшення прийнято. Так само некомерцiйним комунальним пiдприємством стане i Центральна мiська клiнiчна лiкарня.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат