Чи законно закарпатський юрист за три роки дослужився до генерала

08.12.2018 17:41 ПОДІЇ

Полковник юстиції запасу, почесний працівник прокуратури України, ветеран прокуратури України Анатолій Маркевич на ресурсі «Резонанс» розповів про дивне присудження з нагоди Дня прокуратури звання генерала юристу з Закарпаття Олегу Ціцаку, — розповідає Prozak.info.

Маркевич нагадав, що Олег Ціцак не служив у лавах армії і лише в 2015 році дивним чином потрапив до військової прокуратури й зразу отримав звання майора.

Анатолій Маркевич також нагадав, що військове законодавство визначає терміни необхідної вислуги для отримання звань. Так от, від майора до підполковника — 4 роки, від підполковника до полковника — 5 років. Тобто, навіть полковником Ціцак міг стати лише у 2024 році.

Щоправда, Положення про проходження громадянами України військової служби у ЗСУ припускає дострокові присвоєння звань підполковник юстиції та полковник юстиції, але все одно це не могло відбутися раніше половини від 9-річного строку. Тобто навіть у такому випадку Ціцак міг отримати звання полковника юстиції лише наприкінці 2019 року.

«З точки зору чинного військового законодавства Ціцак отримати генеральське звання не міг ані за терміном вислуги, ані за посадою, ані за законом, ані по совісті. Тому ніяк інакше, ніж незаконний подарунок «із барського плеча», його генеральське звання оцінювати не можна», — пише Анатолій Маркевич.  

Маркевич також припускає, що Олег Ціцак так високо піднявся завдяки нардепу від Закарпаття Вікторові Балозі. Колись Ціцак був його помічником. І саме Балога міг пролобіювати призначення Ціцака у військову прокуратуру. Він просто міг нагадати головному військовому прокурору Анатолію Матіосу один боржок. Як розповідає Анатолій Маркевич, коли Віктор Балога бус секретарем президента Віктора Ющенка, то попросив Матіоса відкрити справу проти міністра юстиції Олександра Лавриновича, який тоді відмовився підписати указ про розпуск парламенту.

Балога тоді віддячив Матіосу тим, що перевів його, звичайного слідчого, з прокуратури на посаду керівника СБУ у Львівській області.

Таким чином усього три роки Олег Ціцак працює у військовій прокуратурі. Починав із військового прокурора Ужгородського гарнізону, а потім дивним чином очолив військову прокуратуру АТО (зараз Об’єднаних сил). І це попри гучні скандали.

Коментарі :


08.12.2018 16:07 Юрій

У нас що нема правоохоронних органів, чи вже всі працюють на свій, чи вищий, карман?


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат