Чергова незаконна забудова в Ужгороді? Думка першого мера «незалежного» Ужгорода

07.12.2018 22:29 РАТУША

На вулиці Перемоги, 6а колись була стара громадська вбиральня, побудована ще в 30-х роках чехами. А потім вбиральні зруйнували і почали якесь будівництво, яке незабаром припинилося і стало притулком для безпритульних, пацюків та бродячих собак.

З часом будівництво відновилося і от уже триває понад 20 років, останні кілька років настільки активно, що сьогодні будівельники зводять уже 5-й поверх. В історичній частині міста. Посеред 2—3-поверхових будиночків. Більше того, саме напроти будинку колишнього мера Ужгорода Еміла Ландовського — першого мера «незалежного» Ужгорода.

До даної забудови, ймовірно, має відношення Сергій Дуран, котрий раніше очолював архітектурно-планувальне бюро Ужгородської міської ради. А дозвільні документи підписував засуджений екс-архітектор Михайло Івегеш, котрому мер Андріїв після вироку зберіг посаду. Правозахисник Олександр Пересоляк звернувся безпосередньо до пана Еміла, щоб почути його думку стосовно цієї забудови. Екс-мер розповів, що цю ділянку продали ще за його каденції і тут дуже довго закладали фундамент, передбачалося 3 поверхи в тій будівлі. Так навіть було зафіксовано на паспорті забудови, якого тепер уже не видно. Тут планувалися офісні приміщення. «А тепер уже 5 поверхів, — обурюється він. — В історичній частині міста! Це будівництво треба було закінчувати. Як архітектура це дозволила?»

Пан Ландовський звернувся до Богдана Андріїва, той прийшов, подивився, взяв питання на особистий контроль... «Питання не стоїть про будову, а стоїть питання про висотність, — каже пан Еміл. — Я вважаю, це неподобство!» Ба більше, він розповів, що історично тут протікала річка і грунт дуже непридатний для будівництва такого формату, як зводиться.

«Тепер тут жити некомфорно, — сумно каже пан Еміл, — дуже шумно, через цю забудову в кімнатах уже темно...»

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат