Повідомляє спільнота з порятунку Ужгорода від руко#опих та липкоруких освоювачів грошей громади

admin 19.09.2018 10:05 ПОДІЇ

Спільнота Save Uzhhorod проаналізувала проект капітального ремонту набережної Незалежності, оприлюднений міською радою, хоча так і не дочекалася обіцяного повного пакету документів.

Ми проаналізували проект капітального ремонту набережної Незалежності, оприлюднений міською радою, хоча так і не дочекались обіцяного повного пакету документів. Нам вдалося зібрати попередні висновки фахівців, які підтвердили наші побоювання та виявили значну кількість інших проблем. На основі аналізу та фахових висновків ми розробили короткий перелік ключових рекомендацій та вимог.

Ми налаштовані конструктивно — за участі запрошених експертів готові пропонувати варіанти рішень, які дозволять повернути реалізацію проекту в легальне поле, зберегти липи та шанс номінування Малого Ґалаґова до ЮНЕСКО.

Ось ключові позиції:
1. Гарантії збереження лип у вигляді офіційного висновку з підписом незалежного дендролога або спеціалізованої установи та проект спеціалізованої установи.
2. Внесення змін до проекту із дотриманням процедури оформлення проекту:
- проект землеустрою, окреслення зон ПЗФ;
- консультації експертів, зокрема з Дармштадту та Кошиць, що мають досвід підготовки об'єктів до ЮНЕСКО;
- громадське обговорення;
- експертиза проекту;
- розгляд консультативною радою з питань охорони культурної спадщини Закарпатської ОДА;
- погодження проекту Міністерством культури;
- погодження проекту департаментом екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА;
- погодження дозволу на роботи Міністерством культури;
- дозвіл на виконання робіт від ДАБІ.
3. Гарантії збереження чехословацької мозаїчної бруківки та андезитових бордюрів пішохідної частини алеї, зафіксовані у змінах до проекту.
4. Заміна або контроль існуючого підрядника через залучення субпідряду або належної кількості працівників відповідної кваліфікації для дотримання термінів та контролю якості.

Наголошуємо, що все ще залишається варіант виходу з кризи, який підтримали міські політичні сили, — за ініціативою міської ради уряд може змінити цільове призначення субвенції, і кошти можна перерозподілити на інші проекти міста. Таким чином, у міської ради буде достатньо часу для завершення виготовлення повного пакету необхідних дозвільних та регламентуючих документів і проведення повноцінних громадських обговорень.

Save Uzhhorod, Фейсбук

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат