Адвокат врятував військовозобов’язаного закарпатця від тюрми

admin 12.02.2016 10:56 КРИМІНАЛ

Адвокат Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги   Петро Ставичний здійснював захист за призначенням підзахисного згідно доручення центру від 08.12.2015 р. № 2290.

За матеріалами кримінального провадження підзахисний підозрювався у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України (Самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез'явлення вчасно на службу без поважних причин, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, вчинене особами, зазначеними в частинах першій або другій цієї статті, - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років).

Військовий признав, що самовільно залишив місце несення служби. Проте на це були причини, що й зміг довести адвокат та врешті закрити справу. Як з’ясувалося, чоловік доглядав за важкохворими матір’ю та батьком. Це підтверджено відповідними документами. Крім того, підзахисний неодноразово звертався до командування військової частини та військового комісара і повідомляв про це. На підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України – за відсутності в діянні складу кримінального правопорушення – справу закрили.

Військовослужбовці, учасники АТО! Якщо Вас намагаються притягнути до відповідальності за злочин, якого ви не скоювали – звертайтеся до центрів з надання безоплатної правової допомоги:

- Ужгородський місцевий центр: 88017, м.Ужгород, вул.Загорська, 51;

- Мукачівський місцевий центр: 89600, м.Мукачево, вул.Горького, 25;
- Хустський місцевий центр: 90400, м.Хуст, вул.Карпатської Січі, 53а;

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.

admin


За матеріалами Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області

ТЕГИ : адвокат

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат