Який відпочинок обирають закарпатці?

12.04.2013 17:40 ДОЗВІЛЛЯ

 

Серед брендових туристичних країн цього року — Греція

Найкращий відпочинок той, який завчасно запланований. Якщо в Україні тепло трохи запізнилося, то закордонні країни успішно приймають туристів і пропонують вигідні пропозиції навіть напередодні спекотного сезону. Щоб провести відпустку якомога краще, дешевше й пам’ятно, варто подбати про неї вже зараз. Туристичні компанії звітують про хороше бронювання місць, зростання попиту на відомі країни. Цілком можливо, що через місяць-два турагентам доведеться знизувати плечима, на запитання, скільки вільних місць у них залишилося.


Якщо минулого року тури до Греції користувалися попитом, то початок цьогорічного сезону обіцяє країні максимальну кількість туристів. Про тенденції відпочинку у Греції, пожвавлення попиту на туристичні об’єкти та найкращі місця відпочинку   — у розмові з менеджером турфірми «Дрім Тревел» Зоєю Мельниковою.

— Чим зумовлена популярність Греції в цьогорічному туристичному сезоні?

— Греція — дивовижна країна. Перша причина поїхати у Грецію влітку — це лагідне море з пляжами на будь-який смак: від білосніжного піску, як на Мальдівах, до усамітнених пляжів-бухточок, куди можна дістатися лише через море на човні. Також ваблять туристів безліч островів, гори, оливкові сади, цитрусові гаї, на кожному кроці   пам’ятки історії, про які знаємо ще з дитинства, шопінг, смачнюща кухня. Все це робить Грецію Меккою круглорічного туризму.

А ще той, хто роками відпочиває в Туреччині, хоче спробувати щось нове, тим паче, що отримати грецьку візу зараз дуже легко й відмов майже не буває. А от Хорватія цього року навпаки залишилася подалі через те, що ціни на проживання тут виросли, а безвізовий режим у Хорватію відмінено.

Купальний сезон у Греції триває з травня по жовтень! Найгарніші місяці квітень—травень, коли все зеленіє і розквітає. Це найсприятливіший час для екскурсій. У червні настає чудова погода для купання, але туристів ще не так багато — тому й ціни нижчі.

— Цього року вже є охочі ужгородці поїхати на відпочинок до цієї країни?

— Охочі є зазвичай ще у грудні! Ще з минулого року розпочалося раннє бронювання на готелі й діяли максимальні знижки — до 35 %. Тому перші туристи на літній відпочинок є ще у грудні. Бронюючи готелі у грудні—березні, клієнт заощаджує значну суму на відпочинку. Але й у квітні ще можна забронювати деякі готелі з хорошими знижками.

Найулюбленішим місцем у Греції для ужгородців залишається «перлина Греції» — Халкідіки, острів Тасос та район Паралія Катеріні біля підніжжя гори Олімп. Багато ужгородців приїздять відпочивати сюди на власних авто з року в рік. Дехто в улюблений готель, а хтось кожного разу на нове місце, на новий пляж. Приваблюють сюди туристів м’який середземноморський клімат, тепле море, чисті пляжі, готелі на будь-який смак. Дістатися на Халкідіки можна також літаком зі Львова або автобусом із Ужгорода.

— Туреччина суттєво підвищує ціни на відпочинок, у Єгипті — неспокійна політична ситуація. Як не помилитися у виборі власного безпечного відпочинку і чи безпечна Греція?

— Греція це південноєвропейська країна, що входить до Євросоюзу. І хоча останнім часом ми чуємо про страйки у Греції, які, до речі, здебільшого проходять у столиці й не доходять до місць відпочинку, вони завжди передбачувані і по-європейськи цивілізовані.

— Чи є певні обмеження, правила, як себе поводити у Греції, щоб не зіпсувати відпочинок собі й оточенню?

— У Греції, як і в інших європейських країнах, є загальноприйняті правила поведінки, в тому числі у місцях відпочинку. Звичайно, не слід заходити до ресторану в купальнику, порушувати тишу вночі, коли всі відпочивають тощо.

— Що запропонуєте сім’ї, яка хоче придбати путівку і для дітей, чи будуть вигідні пропозиції?

— Чимало готелів Греції пропонують умови для відпочинку з дітьми: дитячі басейни, гірки, міні-аквапарки, дитяче харчування в ресторані. З цього року багато ресторанів у готелях пропонуватимуть для наших діточок звичні для нас страви. Супи за нашими рецептами, каші на гарнір.

Справжній хіт цього сезону готель CRONWELL PLATAMON FAMILY RESORT 5*! Тут поселення 2 дітей до 16 років із двома дорослими в номері БЕЗКОШТОВНО! Тобто, якщо ви купуєте тур із перельотом літаком, то за дітей до 16 років платите лише за переліт. Коли бронюєте лише проживання — платите за двох, живете вчотирьох! Справжній подарунок для сімей із двома дітьми.

— Чимало закарпатців мають візи і можуть без перешкод виїжджати на відпочинок, утім, чи безпечно подорожувати самостійно?

— За статистикою майже половина туристів купує тур-пакет, в якому прораховано все до дрібниць. І саме за цю передбачуваність туристи готові віддати все! Інша частина подорожуючих хочуть бути «Колумбами» своєї подорожі: вони зазвичай їдуть своїми автомобілями разом із дітьми, іноді обирають не одне місце відпочинку, а два або три, переїжджаючи з одного готелю в інший, з піщаного пляжу на гальковий. Багато чую від знайомих, що вони бронюють готелі самі, кажуть, щоб не платити агентству. Нещодавно звернулася знайома з проханням допомогти з таким бронюванням. З’ясувалося, що через турагентство, враховуючи нашу винагороду, цей готель коштував на 30 % дешевше! Так що не поспішайте бронювати самі, принаймні проконсультуйтеся перед бронюванням із вашим турагентом. Ще одна перевага бронювання через турагента — вам крім ваучера на поселення видають контакти приймаючої сторони. Як правило, там говорять російською. У непередбачуваних ситуаціях вам буде легше вирішити проблеми, що можуть виникнути на відпочинку.

— А як щодо найбільшого «туристичного буму» в Греції, чи можна передбачити оптимальний час для відпочинку?

— Бум завжди припадає на липень—серпень. Тому, якщо прагнете спокійнішого відпочинку, беріть відпустку в червні, вересні. Тим більше, що ціни на цей період нижчі, а погода гарна.

***

Адреса турфірми «Дрім Тревел»: м. Ужгород , вул Белінського, 24б, телефон (050) 700-22-11.
___________________
Ліц. АВ № 538723

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат